Meri Valkama: Sinun, Margot

Lukupiiri tarttui Meri Valkaman suosittuun Sinun, Margot kirjaan. Kirja pettymyksestä ja pettämisestä – sen mikä historiaan jää, kuitenkin voi jäädä kaivelemaan ja johtaa draamaan nykypäivässä. Kirja asettui Saksojen yhdistymisen ja muurin murtamisen aikaan, mikä toi mieleen ajankohdansa sattumuksia. Lisäksi maailman tapahtumista nivottiin mukaan myös Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuus, joka vaikutti päähahmojen elämään myös omalla tasolla.

Sinun, Margot (kansikuva)

Suuret murrokset maailmassa, mutta yhtä lailla järkyttävät tapahtumat perhe-elämässä luovat kirjan ytimen. Perheydin rikkoutuu, kun toinen vanhemmista löytää suhteen, jonka myötä tulee luotua ikäänkuin varjoperhe, jossa toinen puolisoista jää ulkopuolelle. Tämä johtaa sitten muihin pulmiin, kun kiinnostuksen kohteita etsitään erilaisista, ehkä kyseenalaisistakin ryhmistä ja lisäksi selvittämätön kauna johtaa ratkaisuihin, joita nykypäivään kasvanut lapsi ihmettelee vanhemmistaan ja alkaa selvittämään.

Kiinnostava kirja, joka oli nopea lukuinen, parilla meni illassa tai parissa, kun pääsi kirjan parissa vauhtiin. Teksti oli sujuvaa vaikka joitakin sanontoja huomasimme toistuvan parissa kohtaa.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.